REKLAM ALANI

Siber İstihbarat Nedir ? //BuraKral//

Forum Üyesi
790
Yorumu Paylaş

Siber İstihbarat Nedir?

Günümüzde yaşanan veri ihlalleri oldukça fazladır. Durum böyle olunca da siber saldırılarla başa çıkmak zor hale gelmiştir. Siber İstihbarat birimleri de bu noktada devreye girmektedir. İlgili kurumların siber saldırılara yetişememesi halinde devreye giren kurumların en üst mertebeleri siber istihbarat birimleri olarak tanımlanmaktadır. Eğer siz de siber istihbaratın ne olduğunu öğrenmek ve amaçları hakkında bilgi almak isterseniz yazımızın.

Siber İstihbarat Nedir?

[color=#FF0000]Bilişim Teknolojileri kapsamında ihtiyaç duyulan siber istihbarat; ilgili siber tehditleri ve saldırıları tespit etmek için kurulan bir birimdir. Bu tehditleri tespit ettikten sonra gereken müdahaleler yapılır ve saldırılar tamamen ortadan kaldırılarak önlenir. Özellikle resmi sayfalara yapılan siber tehditleri engellemek amacıyla kurulan birimler sayesinde daha saldırılar başlamadan önce bütün tehditler engellenmektedir.

Siber İstihbaratın Faydaları Nelerdir?

Siber İstihbarat faydaları sayesinde çok etkili çözümler üretmektedir. Aşağıda faydaları konusunda sizlere bilgi verdik:

En başta bir bilgi edinme mekanizmasıdır. Çünkü; yapılan çalışmalar sayesinde gelebilecek tehditler hakkında önceden bilgi edinmeyi sağlar.
• Sayfalara gelebilecek siber tehditlere karşı çözümler üretmektedir.
• Siber tehditlere yönelik raporlar hazırlamaktadır. Hazırlanan raporlar sayesinde elde edilen veriler artmakta ve olası saldırılar için önceden planlamalar ve gerekli işlemler yapılmaktadır.
• İlgili kurumların sayfalarına gelebilecek APT, 0-day, exploitler gibi saldırı türlerine yönelik çözüm geliştirmeye yardımcı olmaktadır.
• Sadece yukarıda saydığımız tehditlere yönelik çözüm üretmez. Bu saldırılar dışarıdan gelebilecek nitelikteki saldırılardır. Ancak, kimi zaman sistemin içerisinden de saldırılarla karşı karşıya gelen kurumlar vardır. Bu durumlar için de çözüm üretmek yine siber istihbaratın faydaları arasında gösterebileceğimiz etmenler arasındadır.
deneme
Forum Üyesi

Konuda Ara

5 Yorum

cengizhan21

Forum Üyesi

Kayıtlı Üye Grubu
cengizhan21
02-04-2020, Saat: 22:43
02-04-2020, Saat: 22:43
Yorumu Paylaş
bu ne hız üstadım hızınıza ben bile yetişemiyorum Gülümse

BurakKral

Forum Üyesi

Kayıtlı Üye Grubu
BurakKral
02-04-2020, Saat: 22:47
02-04-2020, Saat: 22:47
Yorumu Paylaş
cengizhan21 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yoruma gitbu ne hız üstadım hızınıza ben bile yetişemiyorum Gülümse

saol cengiz eksik olma

SLayeR

Aktif Üye

Aktif Üye
SLayeR
02-04-2020, Saat: 22:51
02-04-2020, Saat: 22:51
Yorumu Paylaş
Merhaba,

Lütfen resminizi "forumcsdarkresim.com" adresimize yükleyerek konunuzu sağ alt kısımdaki "Düzenle" kısmından düzenleyin.

BurakKral

Forum Üyesi

Kayıtlı Üye Grubu
BurakKral
03-04-2020, Saat: 00:11
03-04-2020, Saat: 00:11
Yorumu Paylaş
SLayeR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yoruma gitMerhaba,

Lütfen resminizi "forumcsdarkresim.com" adresimize yükleyerek konunuzu sağ alt kısımdaki "Düzenle" kısmından düzenleyin.

anlayamadım pp mi ?

CAN

Forum Üyesi

Kayıtlı Üye Grubu
CAN
03-04-2020, Saat: 00:44
03-04-2020, Saat: 00:44
Yorumu Paylaş
BurakKral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yoruma git
SLayeR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yoruma gitMerhaba,

anlayamadım pp mi ?

Konu da ki resimden bahsediliyor

Konuyu Okuyanlar: