VnexTR: Bilişim Forumu

Tam Versiyon: Siber İstihbarat Nedir ? //BuraKral//
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Siber İstihbarat Nedir?

Günümüzde yaşanan veri ihlalleri oldukça fazladır. Durum böyle olunca da siber saldırılarla başa çıkmak zor hale gelmiştir. Siber İstihbarat birimleri de bu noktada devreye girmektedir. İlgili kurumların siber saldırılara yetişememesi halinde devreye giren kurumların en üst mertebeleri siber istihbarat birimleri olarak tanımlanmaktadır. Eğer siz de siber istihbaratın ne olduğunu öğrenmek ve amaçları hakkında bilgi almak isterseniz yazımızın.

Siber İstihbarat Nedir?

[color=#FF0000]Bilişim Teknolojileri kapsamında ihtiyaç duyulan siber istihbarat; ilgili siber tehditleri ve saldırıları tespit etmek için kurulan bir birimdir. Bu tehditleri tespit ettikten sonra gereken müdahaleler yapılır ve saldırılar tamamen ortadan kaldırılarak önlenir. Özellikle resmi sayfalara yapılan siber tehditleri engellemek amacıyla kurulan birimler sayesinde daha saldırılar başlamadan önce bütün tehditler engellenmektedir.

Siber İstihbaratın Faydaları Nelerdir?

Siber İstihbarat faydaları sayesinde çok etkili çözümler üretmektedir. Aşağıda faydaları konusunda sizlere bilgi verdik:

En başta bir bilgi edinme mekanizmasıdır. Çünkü; yapılan çalışmalar sayesinde gelebilecek tehditler hakkında önceden bilgi edinmeyi sağlar.
• Sayfalara gelebilecek siber tehditlere karşı çözümler üretmektedir.
• Siber tehditlere yönelik raporlar hazırlamaktadır. Hazırlanan raporlar sayesinde elde edilen veriler artmakta ve olası saldırılar için önceden planlamalar ve gerekli işlemler yapılmaktadır.
• İlgili kurumların sayfalarına gelebilecek APT, 0-day, exploitler gibi saldırı türlerine yönelik çözüm geliştirmeye yardımcı olmaktadır.
• Sadece yukarıda saydığımız tehditlere yönelik çözüm üretmez. Bu saldırılar dışarıdan gelebilecek nitelikteki saldırılardır. Ancak, kimi zaman sistemin içerisinden de saldırılarla karşı karşıya gelen kurumlar vardır. Bu durumlar için de çözüm üretmek yine siber istihbaratın faydaları arasında gösterebileceğimiz etmenler arasındadır.
bu ne hız üstadım hızınıza ben bile yetişemiyorum Gülümse
(02-04-2020, Saat: 22:43)cengizhan21 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bu ne hız üstadım hızınıza ben bile yetişemiyorum Gülümse

saol cengiz eksik olma
Merhaba,

Lütfen resminizi "forumcsdarkresim.com" adresimize yükleyerek konunuzu sağ alt kısımdaki "Düzenle" kısmından düzenleyin.
(02-04-2020, Saat: 22:51)SLayeR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba,

Lütfen resminizi "forumcsdarkresim.com" adresimize yükleyerek konunuzu sağ alt kısımdaki "Düzenle" kısmından düzenleyin.

anlayamadım pp mi ?
(03-04-2020, Saat: 00:11)BurakKral Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(02-04-2020, Saat: 22:51)SLayeR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba,

anlayamadım pp mi ?

Konu da ki resimden bahsediliyor