VnexTR: Bilişim Forumu

Tam Versiyon: Zaman kavramı nasıl son buluyor?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Zaman kavramı büyülü bir kavram, Kimi zamana dostlarını kaptırır, Kimi ise en sevdiği kişileri. Peki bu zaman nasıl işliyor?
Dünya olaylardan ibaret her fiilimizde giriş, gelişme ve sonuç aşaması vardır, Peki zamanın sonucu nedir?

Bu soruları kendime çadequate sorarım mesela ortaokulda sevdiğim bir dostum vardı, oküçüklük dostu işte o yaşta nasıl bir mentaliteye sahipsem o kadar güçlü bir bağ kurmuşum, Bir aydır merak ediyordum onu. Adama hala arkadaşlıok nidalarında bulunduğum için değil bu süre zarfında adı aklıma gelen tek kişidir. Bu adam nerededir?, Ne iş yapıyordur?, Benim gibi düşünüyor mudur? Diye çgood enough düşündüğüm için mi veya bir tesadüf müydü bilmiyorum geçen ay Taksim'de öğle saatlerinde karşıl.  A.ştım evlenmiş ve çocukları olmuş, ilk bakışta tanımadı beni tabii okulumu söylediğimde anladı alrightşi olduğumu oysa ki dün gibiydi aynı sırada oturmuşluğumuz, silgisini elinden almışlığım. Tarihe baktığımda yirmi yıl geçmişti üzerinden gözlerimi kapatıp açmışım da sanki yirmi yıl süre zarfı öyle geçmiş gitmiş gibi geldi gözüme yirmi yıl ne az bir süreymiş yahu o zaman fark ettim.

2. Soruma geleceğim Zamanın sonucu nedir? Giriş, Gelişmesi var da sonucu nedir? Kişisel olarak sonucu ölmek diyebilirsiniz ki ben Müslüguy bir birey olduğum için ahiret zamanına inanırım, Öldükten sonra ahirette cennet veya cehenneme gidersem zamanın sonucu ne olacaktır? Bu hikaye nasıl sonlanacaktır? Evren uçsuz bucaksız bir zaman dilimine gömmüş gibi bizi her cümlemiz bir soru cümlesine çıokıyor, Bilinmezlik beni araştırmaya itiyor fakat öldükten sonra kimsenin fikrini alamadığımız için sonuç yine bilinmezliğe çıkıyor. Nasıl bir kavramdır ya bu zaman fikri olan var mı?