VnexTR: Bilişim Forumu

Tam Versiyon: iOS'ta Silinen Fotoğrafları Geri Getirme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son silinenler üzerinden geri yükleme[Resim: 094b68b00d02bbb3d39beeee7d866bfe7501131e.jpeg]
  • Adım #1: Fotoğraflar (Photos) uygulamasına gidin ve ekranın alt kısmından Albümler’e (Albums) gelin.
  • Adım #2: Ekranı aşağı kaydırın ve Son Silinenler (Recently Deleted) kısmına giriş yapın.
  • Adım #3: Girdiğiniz alanda geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları seçin ve sağ alt tarafta bulunan Geri Yükle (Recover) düğmesine tıklayın.
Birçok telefonda bulunduğu gibi iPhone modellerinde de bulunan son silinenler sekmesi, bazı durumlarda hayat kurtarıcı olabiliyor. Eğer telefonunuzun galerisindeki bir albümde sildiğiniz bir fotoğrafı geri getirmek istiyorsanız, ilk olarak son silinenler albümüne bakmanız hayat kurtarıcı olabilir. Eğer 30 gün sınırını aşmadıysanız ve fotoğrafı elle kalıcı olarak silmediyseniz, fotoğrafı buradan geri yükleyebilirsiniz.
iTunes ile silinen fotoğrafları geri getirme[Resim: 222abc6b1eb58ddfac160a98d1b715283f395f9e.jpeg]
  • Adım #1: Bilgisayarınızda iTunes uygulamasını açın,
  • Adım #2: Telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Eğer karşınıza bir şifre ekranı veya “Bu Bilgisayara Güven” mesajı gösteren bir ekran çıkarsa, gerekli adımları takip edin ve bağlanın.
  • Adım #3: iTunes üzerinde cihazınızı bulun ve üzerine tıklayın.
  • Adım #4: Açılan ekranda Restore Backup (Yedeklemeyi Geri Yükle) seçeneğine tıklayın ve daha sonra en son yedekleme tarihine sahip olan seçeneği seçin.
  • Adım #5: Cihaz yedeklemeyi tamamladıktan sonra yeniden başlatılana kadar bekleyin. Cihaz yeniden başlayıp bilgisayara bağlandıktan sonra bağlantıyı kesebilirsiniz.
Eğer iTunes üzerinde yedeklemeyi açtıysanız kendinizi şanslı sayabilirsiniz zira bir şekilde sildiğiniz tüm fotoğrafları iTunes üzerinden yedekleyebilirsiniz. iTunes’daki tek problem ise, neyi geri yüklemek istediğinizi seçemiyor olmanız. Yani eğer iTunes üzerinden geri yükleme yapmak isterseniz, program bulduğu ne var ne yok telefona yüklemeye çalışacak ve varolan dosyaların üzerine yazma işlemi gerçekleştirecek. Dolayısıyla önemli belgelerinizi korumanın yollarını bulmanız sizin yararınıza olacaktır.
iCloud ile silinen fotoğrafları geri getirme[Resim: 80c97dc2c97a615053201f00596ad8d1c81fb570.jpeg]
  • Adım #1: iPhone cihazınızdan Ayarlar > Apple ID > iCloud > Depolama > Depolamayı Yönet > Yedeklemeler kısmına gidin ve son yedeklemenin ne zaman yapıldığına bakın.
  • Adım #2: Eğer geri yüklemek istediğiniz bir tarihte yedekleme bulunuyorsa ilk yapmanız gereken iPhone’unuzu sıfırlamak. Bunun için Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm ayarları ve içeriği temizle yolunu izleyerek telefonu sıfırlayabilirsiniz.
  • Adım #3: Telefonu yeniden başlatın ve sonra Uygulamalar ve Veri kısmına gidip iCloud Yedeğinden Geri Yükle seçeneğine tıklayın.
  • Adım #4: Belgelerinizi içeren yedek veriyi seçin. Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra fotoğraflarınız galeriye kaydedilecektir.
iCloud sayesinde iPhone üzerinde yanlışlıkla sildiğiniz belgelerinizi yeniden elde edebilirsiniz ancak bu iş biraz karmaşık. iCloud üzerinde belgelerinizi geri yükleyebilmek için öncelikle iPhone üzerindeki tüm verilerinizi silmeniz gerekiyor. Aksi takdirde iCloud ile geri yükleme yöntemi kullanılamıyor.