VnexTR: Bilişim Forumu

Tam Versiyon: En Güncel DirectX Sürümü Nasıl Yüklenir?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
DirectX, Microsoft’un özellikle oyunlarda görüntü ve ses performansını ve uyumunu artırmak için geliştirdiği bir arayüz. Bu arayüzün güncel kalması ise yüksek oyun ve video performansı açısından oldukça önemli. Bu içeriğimizde Windows 10’da DirectX güncellemesini nasıl yapabileceğinizi açıklayacağız.

Bilgisayarınızda oyun oynarken beklediğinizden düşük bir görüntü performansı elde ediyorsanız ya da görüntü hataları alıyorsanız, DirectX sürümünüzü kontrol etmeniz gerekebilir. Güncel olmayan DirectX sürümü, bu tür sorunlara yol açar.

Microsoft’un daha iyi bir oyun ve multimedya deneyimi için geliştirdiği DirectX, donanım ile uygulama arasındaki uyumu en üst seviyeye taşır. Böylece alabileceğiniz maksimum performansı almanızı sağlar. Eğer oyun oynarken aldığınız görüntü performansından memnun değilseniz, aşağıdaki adımları takip ederek Windows 10 için DirectX sürümünüzün güncelleme işlemini yapabilirsiniz.

[Resim: 6d2489a5ec6d963b617daecbec3de67577fec46d.jpeg]

DirectX güncelleme nasıl yapılır? 
  • Adım #1: Klavyenizeki Windows tuşuna basın ve arama çubuğuna ‘dxdiag’ yazın.
  • Adım #2: Karşınıza çıkan arama sonucuna tıklayarak ‘DirectX Tanı Aracı’ ekranını açın.
  • Adım #3: DirectX Sürümü kısmından güncel DirectX sürümünüzü kontrol edin.
  • Adım #4: Windows Update ekranına giderek güncelleştirmelerinizi denetleyin. 
  • Adım #5: Yönlendirmeleri takip ederek güncelleştirmelerinizi yapın.