VnexTR: Bilişim Forumu

Tam Versiyon: 'Windows Belirtilen Aygıta Yola veya Dosyaya Erişemedi' Sorunu Nasıl Çözülür?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Windows kullanıcılarının karşılaştıkları en can sıkıcı sorunlardan bir tanesi olan Windows belirtilen aygıta yola veya dosyaya erişemedi hatası, genel olarak dosya izinleri nedeniyle ortaya çıkan sistem sorunlarından bir tanesidir. Bu sorunun çözümü için uygulayabileceğiniz farklı yöntemleri adım adım anlattık. Windows işletim sistemine sahip bilgisayar kullanıcıları bilgisayarlarında yüklü olan bir programı başlatmak istedikleri, bir dosya ya da klasörü açmak istedikleri zaman karşılarına Windows belirtilen aygıta yola veya dosyaya erişemedi hatası çıkabiliyor. Söz konusu dosya ya da klasörü açmanızı tamamen engelleyen Windows belirtilen aygıta yola veya dosyaya erişemedi hatası oldukça can sıkıcı olabiliyor.
Peki, Windows belirtilen aygıta yola veya dosyaya erişemedi hatası nasıl çözülür? Hata veren dosyayı ya da klasörü açmak için gereken izinleriniz olmayabilir ve bu nedenle böyle bir hata uyarısı alıyor olabilirsiniz. Bu ve benzeri nedenlerle Windows belirtilen aygıta yola veya dosyaya erişemedi hata uyarısı aldığınız zaman çözümü için uygulayabileceğiniz farklı yöntemleri adım adım anlattık.
Windows belirtilen aygıta yola veya dosyaya erişemedi çözüm yöntemleri:
  • Yöntem #1: Dosya ya da klasörün izinlerini düzenleyin.
  • Yöntem #2: Dosya konum bilgilerini kontrol edin.
  • Yöntem #3: Antivirüs yazılımınızın kısıtlamalarını kontrol edin.
  • Yöntem #4: Dosya ya da klasörün kilidini açın.
  • Yöntem #5: Veri kurtarma yazılımlarını kullanın. 
Teşekkürler Kalp