VnexTR: Bilişim Forumu

Tam Versiyon: Windows 10'da ‘Microsoft Store Açılmıyor’ Sorunu Nasıl Çözülür?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Windows sistemlerimizde günlük olarak kullandığımız birçok uygulamayı barındıran Microsoft Store, bazen çeşitli sorunlar nedeniyle çalışmayı durdurabiliyor. Uygulamalara ihtiyaç duyulan anda sinir bozucu hâle gelen Microsoft Store açılmıyor sorunu nasıl çözülür? Adım adım yöntemlerine yakından bir göz atıyoruz.

Hava durumundan hesap makinesine ve akla gelebilecek her alanda birçok uygulamaya sahip olan Microsoft Store, ücretsiz uygulama çözümleri konusunda Windows 10 sistemlerimizin göz bebeği olarak karşımıza çıkıyor. Nitekim Windows’un birçok bileşeninde olduğu gibi Microsoft Store’da da bazen hatalar meydana gelebiliyor.

Microsoft Store açılmıyor sorunu, bu meydana gelen hataların en popüler olanlarından biri. Biraz vakit alsa da bu sorunu çözmek için birden fazla etkili yöntem bulunuyor. Bu içeriğimizde Microsoft Store açılmıyor sorunu nasıl çözülür? Adım adım çözüm yöntemlerine yakından bakıyoruz.

Microsoft Store açılmıyor sorununun çözüm yöntemleri:
  • Yöntem #1: Bilgisayarınızın tarih ve saatinin doğru olduğundan emin olun.
  • Yöntem #2: Windows’un sorun giderme aracını çalıştırın.
  • Yöntem #3: Microsoft Store Yükleme Hizmeti’ni yeniden başlatın.
  • Yöntem #4: Microsoft Store’un önbelleğini temizleyin.
  • Yöntem #5: Microsoft Store’u sıfırlayın ve varsayılan ayarlarına geri döndürün.
  • Yöntem #6: Microsoft Store’u kaldırıp yeniden yükleyin.