VnexTR: Bilişim Forumu

Tam Versiyon: PHP ile SMTP'den Mail Gönderme Detaylı Anlatım Ders
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bundan önceki mail formu yapımı yazımda normal mail fonksiyonu ile mail göndermeyi anlatmıştım. Şimdi o yönteme alternatif ve daha etkili olan SMTP ile mail göndermekten bahsedeceğim.

SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) Elektronik posta gönderme protokolüdür. PHP’nin normal mail fonksiyonuyla genelde server adına ve herhangi bir doğrulama yapmadan istediğimiz bir gönderen adresi tanımlayarak göndermeye çalışıyoruz, SMTP’de ise maili gönderebilmek için gerçek bir mail hesabına ihtiyacımız var. Mail fonksiyonuna kıyasla bu şekilde gönderilen maillerin doğruluğu ve güvenilirliği daha yüksek olduğu için spam (önemsiz) klasörlerine düşme olasığı da azdır.

Ayrıca yazının resmini öylesine Gmail yapmadım. SMTP ile kendi sunucunuzdan başka mail hesaplarınız adına da mail atabiliyorsunuz, ki ben bu yöntemi özellikle bu amaç için kullanıyorum. Kendi mail sunucumu kullanmak yerine kendi domainimin mail DNS (MX) ayarlarını Gmail’e yönlendirip SMTP ile mail gönderiyorum (Bu konuyla alakalı detaylı bilgi için tıklayın). Bu sayede gönderdiğim mesajların spama düşmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor.

PHP SMTP Sınıfı: PHPMailer

PHP Mail Göndermek

PHP Mail ile dosya göndermek

PHP Birden fazla kişiye gönderme

PHP Yanıt adresini değiştirme