Başlıktada gördüğünüz gibi kalp hastasıyım ama spor yapmak istiyorum kilo almaktan obez gibi görünmeye başlıcam kalp hastası olarak spor yapmamın bir tehlikesi var mı varsa ney ? Bilenler yazarsa çok sevinirim
Okuduğum bir kaynağa göre:
Alıntı:“Bunlar ciddi ritm bozukluğu, ciddi kalp kapak darlığı, alevli dönemde kalp yetersizliği ve ciddi akciğer tansiyonu olan hastalardır. Kalp krizi geçiren, by-pass ya da stent uygulanan hastalar için de erken dönemde spor sakıncalı olabilir.
Hiç bir şekilde kanıtlanmamış ve bilimsel olmayan tamamen kendi düşüncem olan bir şeyi söylemek istiyorum; Spor yaparken kalbinizi zorlayacak derecede ağırlık kaldırmak/koşmak gibi hareketler hatta kalbinizi sıkıştıracak (örn: mekik gibi) hareketler zararlı olabilir.
Sağlıklı günler dilerim umarım bir yolunu bulup sağlıklı şekilde sporunu yapabilirsin.
seni uzun zamandır tanırım forumcsdark vesilesi ile tanıştık bu konunda öğrendim kalp hastası olduğunu gerçekten çok üzüldüm spor yapmadığım için bilgim yok ama dikkatli ve sağlıklı kalman dileğiyle

Geçmiş olsun, internette kalp hastaları için spor yapmanın zararlı olduğunu okumuştum spor yapmadan diyet uygulayarak kilo almanızı yavaşlatabilir hatta kilo verebilirsiniz.
Eğer paylaşılan ürünler kalp hastalarını etkilemiyorsa bu konuyu okuyarak diyet uygulayabilirsin.
https://forumcsdark.com/konu-diyet-yapma...larim.html
kendini yormadan diyet uygulamak sanki daha cazip geldi (geçmiş olsun bu arada)
Teşekkür ederim dediklerinizi dikkate alıcam

Sorunuz çözüme kavuştuğundan dolayı Sonlanmış Sorular kategorisine taşınmıştır.