VnexTR: Bilişim Forumu

Tam Versiyon: PHP Değişkenleri - Ders 1 - Bölüm 2
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Değişkenleri Yönetme ( Değer Verme, Düzenleme ve Silme)

Değişkenlere değer vermek için = (eşittir) operatörünü kullanıyorum. Mesela bir ad değişkenimiz olsun içerisinde phoenix değeri yer alsın.

PHP Kod:
<?php
$ad
="phoenix";
?>

Eşittir operatörü ile değişkene değer atama birçok programlama dillerinde aynıdır.

Yukarıda tanımladığımız değişkeni biryer de ekrana yazdırmak için daha önceki yazımda anlattığım echo komutunu kullanıyorum.

PHP Kod:
<?php
echo $ad;
?>

Yukarıdaki her iki kodu çalıştırdığımız ekranda phoenix çıktısını görebiliriz.

Farkettiyseniz değişkene değer atarken hem tırnak içerisine yazdım hem de noktalı virgül ile bitirdim.

PHP’de birden fazla veri türü bulunmaktadır. Veri türleri ilerleyen derslerimizde göreceğiz. Yalnız başlıca bilmemiz gereken başlıca 2 türü söyleyip, örnek olarak göstermek istiyorum. Bunlar metin (string) ve tam sayı (integer)’dır.

PHP Kod:
<?php
$ad
="phoenix";
// bu değişkenin değeri metin (string) olduğu için çift tırnak içerisine yazdım. Çünkü stringler bu şekilde değişkenlere atanır.
$yas=23; 
// bu değişkenin değeri tam sayı (integer) olduğu için tırnak içerisine yazmadım. Çünkü sayılar bu şekilde değişkene atanır.
$yil=2020;
// tam sayı (integer)
$link="http://forumcsdark.com";
// metin (string)
?>

PHP Kod:
<?php
$ad 
"phoenix";
// şuan ad değişkeninin değeri phoenix
$ad "dizayn";
// şuan ad değişkeninin değeri dizayn
echo $ad;
// ad değişkenine en son dizayn değeri atandığı için ekranda dizayn çıktısını görebiliriz
?>