28-06-2020, Saat: 18:10
Paris Saint-Germain Football Club veya genel olarak bilinen ismiyle Paris Saint-Germain (Fransızca telaffuz: [paʁi sɛ̃ ʒɛʁmɛ̃]), kısaca PSG (Fransızca telaffuz: [peɛsʒe]), 1970 yılında Fransa'nın Paris şehrinde kurulan spor kulübü. 12 Ağustos 1970 tarihinde Paris FC ve Stade Saint-Germain takımlarının birleşmesiyle kuruldu. 1974 yılından itibaren Ligue 1'de oynamaya başlayan[1] PSG, 9 defa Ligue 1 şampiyonluğu, 12 defa Coupe de France şampiyonluğu, sekizer defa Coupe de la Ligue ve Trophée des champions şampiyonluğu, 1 defa Ligue 2 şampiyonluğu, 1 defa UEFA Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu ve 1 defa da UEFA Intertoto Kupası kazandı.[2] PSG, Fransa'daki en başarılı üç kulüpten birisidir ve Avrupa'da üç büyük UEFA turnuvasından bir tanesini kazanma başarısı gösteren (Marsilya ile) iki Fransız kulübünden birisidir.[3]
Prensler Parkı, 1974 yılından bu yana PSG'nin iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.[4] Camp des Loges ise 1970 yılından bu yana kulübün eğitim merkezi olarak hizmet vermektedir.[5] Tournoi de Paris, 1975 yılından itibaren PSG'nin ev sahipliğinde Parc des Princes'da düzenlenmeye başlandı.[6] Les Parisiens forma ve arması ağırlıklı olarak Daniel Hechter tarafından tasarlandı.[7]
2016 yılında Paris Saint Germain, League Of Legends Avrupa Şampiyonluk Aşaması'nda oynayan Team HUMA'nın slotunu satın alarak[8] e-spor'a adım atmıştır. Takım, FIFA takımına Lucas "Daxe" Cuiller'i[9], League of Legends takımına ise koç olarak Bora "YellowStar" Kim'i[10] transfer etmiştir.
Prensler Parkı, 1974 yılından bu yana PSG'nin iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.[4] Camp des Loges ise 1970 yılından bu yana kulübün eğitim merkezi olarak hizmet vermektedir.[5] Tournoi de Paris, 1975 yılından itibaren PSG'nin ev sahipliğinde Parc des Princes'da düzenlenmeye başlandı.[6] Les Parisiens forma ve arması ağırlıklı olarak Daniel Hechter tarafından tasarlandı.[7]
2016 yılında Paris Saint Germain, League Of Legends Avrupa Şampiyonluk Aşaması'nda oynayan Team HUMA'nın slotunu satın alarak[8] e-spor'a adım atmıştır. Takım, FIFA takımına Lucas "Daxe" Cuiller'i[9], League of Legends takımına ise koç olarak Bora "YellowStar" Kim'i[10] transfer etmiştir.