22-06-2020, Saat: 00:28
TOBB ETÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, 2005 yılında TOBB ETÜ bünyesi altında kurulmuştur. Kuruluşu Prof. Dr. Mustafa Aydın tarafından gerçekleştirilmiştir ve 2006-2010 döneminde bölüm başkanı olarak görev almıştır. Şu andaki bölüm başkanı Doç.Dr. Haldun Yalçınkaya'dır. Bölümde yüksek lisans programı da bulunmaktadır. Lisans öğrencileri için müfredat kredi toplamı 127 kredidir.[sup][1][/sup]TOBB ETÜ Siyaset Bilimi Bölümü ile Uluslararası İlişkiler bölümü 2016-2017 öğretim yılı itibarıyla birleştirilmiş ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü adını almıştır.[sup][2][/sup]Programdaki derslerin %30'u İngilizce olarak verildiğinden[sup][3][/sup] Hazırlık sınıfı sınavında başarılı olmak programda eğitim almaya başlayabilmek için bir önkoşuldur. Programın hazırlık sınıfı tamamlama koşulunu yerine getiremeyen öğrenciler, aynı isimdeki ve öğretim dili Türkçe olan programlara Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun belirlediği usullere göre ÖSYM tarafından yerleştirilebilirler.