VnexTR: Bilişim Forumu

Tam Versiyon: Pandemi sonrası alışkanlıkların değişimini gösteren araştırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İlk kez 2019 Aralık ayında Çin’de görülen Corona virüs (Covid-19), hızlı bir şeklide tüm dünyayı etkisi altına aldı. 11 Mart 2020’de ülkemizde de ilk vakanın açıklanması ile birlikte bizler de sürecin bir parçası haline geldik.Bugüne kadar toplamda 252.000’den fazla ölümün gerçekleştiği bu salgın, başta sağlık, ekonomi ve sosyal hayat olmak üzere pek çok alanda etkisini göstermiş durumda. "Kuantum Araştırma Online Tüketici Paneli" üzerinden 9 büyük ilde 600 katılımcı ile yapılan çalışmada katılımcıların normalleşme sürecinde daha önce belli periyotler ile gittikleri kuaför ve berberlere gitme davranışlarını benzer şekilde devam ettirip ettirmeyecekleri incelendi.Yapılan çalışmada yüzde 35’lik kesim, kuaförler ve berberlere gitmeyeceğini belirtirken katılımcıların yüzde 50’si gidecekleri yönünde görüş bilidirdi. Yüzde 15’lik kesim ise kararsız bir tutum sergiledi. Kuantum Araştırma’dan Volkan Kılıç, normalleşme sürecindeki etkilere şöyle değindi: